جراحی فتق کشاله ران در کودکان و نوزادان
فتق اینگوینال در نزدیکی ناحیه کشاله ران، بین شکم و ران رخ می دهد. در پسران، اغلب می توانید تورم را در کیسه بیضه مشاهده کنید.
آیا این به این معنی است که دختران از قلاب خارج هستند؟ نه دقیقا. در حالی که دختران ممکن است بیضه نداشته باشند، آنها کانال مغبنی دارند و می توانند فتق نیز بگیرند.
حدود 3 تا 5 درصد از نوزادان سالم با فتق اینگوینال متولد می شوند. در نوزادان نارس، - تا 30٪ بروز به طور قابل توجهی افزایش می یابد. اگر فتق اینگوینال درمان نشود، می تواند مشکلات جدی ایجاد کند.
فتق اینگوینال چیست؟
داستان فتق مغبنی در دوران رشد نوزاد شروع می شود. وقتی نوزاد پسر در رحم رشد می کند، ابتدا بیضه ها در شکم او رشد می کنند.
همانطور که جنین رشد می کند، بیضه های آنها از یک تونل به داخل کیسه بیضه می روند. (در نوزادان دختر نیز وجود دارد.)
گاهی اوقات، تونل (به نام فرآیند واژینالیس) بسته نمی شود. این یک سوراخ از شکم به داخل کانال مغبنی ایجاد می کند، جایی که یک تکه روده یا تخمدان می تواند به دام بیفتد.
هنگامی که این اتفاق می افتد، آنچه که باید به طور ایمن در شکم باقی بماند - مایعات، روده ها، بافت های دیگر - می تواند از آن عبور کرده و وارد کشاله ران شود.
برای جلوگیری از عوارض احتمالی، فتق اینگوینال برای ترمیم نیاز به جراحی دارد.
چگونه بفهمم فرزندم فتق مغبنی دارد؟
فتق مغبنی در نوزادان و کودکان می تواند در هر سنی رخ دهد اما در نوزادان شایع تر است. با این حال، ممکن است تا چند هفته یا چند ماه پس از تولد قابل توجه نباشند.
هنگامی که کودک شما فتق مغبنی دارد، معمولاً می توانید یک برآمدگی در کشاله ران و/یا کیسه بیضه یا لابیا ببینید. برآمدگی معمولاً می آید و می رود و معمولاً نرم و لطیف است.
ممکن است پس از زور زدن یا گریه کودک شما بزرگتر شود. ممکن است در طول شب زمانی که کودک شما خواب است یا آرام است، از بین برود یا کوچکتر شود. (علیرغم برخی افسانه ها، زور زدن و گریه باعث فتق نمی شود.)
هرگز علائم درد یا ناراحتی یا هر برآمدگی در نوزاد یا کودک را نادیده نگیرید. در اسرع وقت با پزشک خود تماس بگیرید تا نظر حرفه ای داشته باشد یا به اورژانس مراجعه کنید.
فتق زندانی. اگر برآمدگی حتی زمانی که کودک شما شل می شود به دام افتاده باشد، ممکن است به این معنی باشد که اندام های داخل شکم در داخل فتق گیر افتاده اند.
این "فتق زندانی" نامیده می شود و نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد. کودک شما احتمالاً درد خواهد داشت یا احساس حساسیت می کند (یا حتی استفراغ می کند).
برآمدگی همچنین ممکن است زمانی که این اتفاق می افتد بسیار سفت تر یا حتی قرمز شود.
فتق خفه شده. اگر جریان خون محتویات فتق قطع شود به آن «فتق خفه شده» می گویند. این علائم شامل درد شدید، استفراغ، کاهش اشتها، قرمزی یا کبودی اطراف برآمدگی و گاهی تب و مدفوع خونی است.
آیا برای بررسی اینکه آیا فرزندم فتق مغبنی دارد یا خیر، نیاز به انجام آزمایشی است؟
در بیشتر مواقع، پزشک می تواند فتق مغبنی را با آنچه هنگام معاینه کودک شما می بیند، تشخیص دهد - دیدن برآمدگی در کشاله ران در هنگام گریه یا زور زدن کودک و مشاهده ناپدید شدن آن وقتی کودک شما آرام می شود.
هنگامی که آنچه پزشک می بیند با آنچه در خانه دیده اید متفاوت است، یا اگر برآمدگی همیشه وجود دارد و پزشک نگران است که ممکن است توده باشد و نه فتق، می توان سونوگرافی انجام داد تا به تشخیص صحیح کمک کند. با این حال، سونوگرافی همیشه ضروری نیست.
اگر همیشه مشاهده آن واضح نیست، گرفتن عکس از فتق کودک در زمانی که به قرار ملاقات با پزشک می روید ممکن است مفید باشد.
فتق مغبنی چگونه درمان می شود؟
برای رفع فتق اینگوینال به جراحی نیاز است. پس از مشاهده فتق، پزشک کودک شما را به جراح اطفال یا اورولوژیست اطفال برای انجام این عمل ارجاع می دهد.
برای بستن تونل، عمل جراحی برنامه ریزی خواهد شد. زمان جراحی فتق اینگوینال به شدت علائم بستگی دارد. فتق حبس شده یا خفه شده نیاز به مراقبت فوری دارد.
چه نوع جراحی برای ترمیم فتق انجام می شود؟
در جراحی ترمیم فتق، محتویات فتق به داخل شکم رانده می شود. تونل اینگوینال که در آن اندام ها از شکم خارج می شوند (فتق) بسته است.
اگر از روش لاپاراسکوپی (اسکوپ) برای جراحی استفاده شود: بریدگیهای کوچکی روی شکم ایجاد میشود که اجازه میدهد اسکوپ و ابزار برای دیدن داخل شکم و ترمیم فتق وارد شود.
در صورت استفاده از جراحی باز: یک برش کوچک در کشاله ران برای ترمیم فتق ایجاد می شود. اگر روده (یا اندام دیگری) در فتق گیر کرده باشد (حبس شده یا خفه شده): جراح ابتدا مطمئن می شود که خون رسانی به روده برای مدت طولانی قطع نشده است.
در صورت وجود، ممکن است لازم باشد تکه کوچکی از روده برداشته شود و روده دوباره به هم دوخته شود. سپس فتق ترمیم می شود. به طور معمول، این جراحی بین 30 دقیقه تا 1 ساعت طول می کشد.
در روز جراحی فتق چه انتظاری باید داشته باشم؟
قبل از جراحی، شما با متخصص بیهوشی ملاقات خواهید کرد. جراحی فتق مغبنی معمولاً تحت بیهوشی عمومی انجام می شود، اگرچه می توان از بی حسی منطقه ای استفاده کرد.
کودک شما در طول عمل خواب خواهد بود. برای اطلاعات بیشتر به بیهوشی و کودکان: روز عمل مراجعه کنید.
به محض بیدار شدن فرزندتان پس از جراحی، فردی از اتاق ریکاوری با شما تماس می گیرد و می توانید دوباره در کنار فرزندتان باشید. کودک شما ممکن است در جایی که برش ها ایجاد شده اند درد داشته باشد.
برخی از جراحان برای کنترل درد در آن ناحیه دارو تزریق می کنند. یا، متخصص بیهوشی ممکن است دارو را در قسمت تحتانی کمر یا در اعصاب شکمی که پوست را بر روی برش تامین می کنند، تزریق کند.
همچنین ممکن است به کودک شما داروی ضد درد داده شود تا شما در خانه مصرف کنید.
بعد از جراحی چه زمانی می توانیم به خانه برویم؟
به طور معمول، جراحی ترمیم فتق یک جراحی سرپایی یا "همان روز" است - به این معنی که کودک شما چند ساعت پس از بهبودی به خانه می رود.
با این حال، اگر کودک شما یک بیماری پزشکی دارد یا یک نوزاد نارس است، ممکن است برای مشاهده و ایمنی یک شب اقامت لازم باشد.
هنگامی که بازگشت فرزند شما به خانه امن باشد، مراقبت در منزل را با پرستار یا پزشک خود مرور خواهید کرد.
چگونه پس از جراحی از فرزندم در خانه مراقبت کنم؟
دستورالعمل های مراقبت در منزل پس از جراحی بسته به بیمارستان یا جراح، سن کودک و پیچیدگی عمل جراحی می تواند متفاوت باشد. با این حال، برخی از اصول کلی ممکن است مشابه باشند:
اکثر کودکان می توانند بلافاصله پس از جراحی از یک رژیم غذایی منظم استفاده کنند.
زمان بهبودی به کودک بستگی دارد. بیشتر آنها می توانند در عرض 1-2 هفته یا زمانی که بدون درد هستند به فعالیت های عادی و غیر شدید برگردند.
کودک شما 2 تا 3 روز پس از جراحی از حمام کردن منع خواهد شد. جراح فرزندتان ممکن است دستورالعمل های متفاوت یا خاص تری به شما بدهد.
چه زمانی باید با مطب دکتر تماس بگیرم؟
هنگامی که فرزندتان پس از جراحی به خانه رفت، دستورالعمل های خاصی را برای پیگیری با جراح دریافت خواهید کرد. با این حال، در اینجا چند دلیل کلیدی برای تماس وجود دارد:
- خونریزی یا تخلیه از برش
- قرمزی اطراف زخم(ها)
- تب بالای 101 درجه فارنهایت
- استفراغ
- ادرار کردن کمتر از حد معمول یا پوشک خیس کمتر از حد معمول
- دردی که حتی در صورت مصرف داروهای مسکن طبق توصیه، شدید است.
مشکلات فتق مغبنی
داشتن فتق اینگوینال در یک کشاله ران ممکن است احتمال فتق در سمت دیگر را افزایش دهد. جراح در مورد نحوه مراقبت از این احتمال با شما صحبت خواهد کرد.
پس از ترمیم فتق مغبنی، اکثر کودکان دوباره با این مشکل مواجه نمی شوند. اما به ندرت، فتق ممکن است عود کند. اگر این اتفاق بیفتد، جراح باید دوباره فرزند شما را ببیند.
به خاطر داشته باشید که انواع مختلفی از فتق اینگوینال وجود دارد. اصلاح فتق مغبنی در دوران کودکی به این معنی نیست که کودک شما در بزرگسالی نمی تواند نوع دیگری از فتق مغبنی یا فتق در طرف دیگر ایجاد کند.
به محض مشاهده هرگونه نشانه ای از ناراحتی یا تغییر جسمی در ناحیه کشاله ران کودک، باید برای درمان و تشخیص صحیح بیماری نوزاد یا کودک خود به پزشک متخصص مراجعه کنید.
همانطور که گفته شد، فتق کشاله ران بصورت التهاب و تورم بدون درد خودش را نشان می دهد که به محض مشاهده این توده متورم باید اقدامات درمانی از سر گرفته شود.
درصورتیکه کودک در محل فتق، همراه با التهاب و تورم احساس درد نیز داشته باشد، نشان دهنده وخامت اوضاع است که باید اقدام اورژانسی برای کودک انجام شود تا از سیاه شدن روده و بروز خطر جانی برای کودک جلوگیری شود.
راه های ارتباط و مشاوره با دکتر بهار اشجعی فوق تخصص جراحی کودکان و نوزادان
دکتر بهار اشجعی دارای بورد فوق تخصصی در جراحی کودکان و نوزادان با استفاده از تکنیک های روز دنیا و دستگاه های مجهز و پیشرفته به انجام جراحی فتق کشاله ران در بیمارستان های لاله و بیمارستان کودکان تهران می پردازد.
جهت دریافت وقت مشاوره و ویزیت می توانید از طریق شماره تماس های قرار داده شده در سایت با ایشان در ارتباط باشید.
مطب: تهران ـ انتهای بلوار کشاورز، رو به روی درب شرقی بیمارستان امام خمینی، ساختمان شیشه ای سبز، پلاک ۳۷۰ ساختمان ۴۱۶ طبقه ۳ واحد ۱۹
تلفن:
۰۲۱-۴۴۸۰۶۶۶۸
۰۲۱-۴۴۸۴۱۸۶۲
بیمارستان کودکان تهران: تقاطع خیابان طالقانی و ولیعصر، روبروی جهاد کشاورزی، پلاک ۴۵۴
بیمارستان لاله شهرک غرب: تهران ، شهرک غرب ، فاز ۵ ، خیابان سیمای ایران ، نبش فلامک جنوبی
منبع: https://dr-ashjaei.com/
:: برچسبها:
فوق تخصص در جراحی کودکان و نوزادان ,
درمان فتق کشاله ران یا اینگوینال ,
علائم ,
عوارض و درمان فتق کشاله ران ,
شایع ترین فتق شکمی ,
Inguinal hernia ,
فتق مغبنی ,
:: بازدید از این مطلب : 125
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0