در واقع انسداد شرياني بيماري از يک بيماري مشخص به نام تصلب شرايين، که به دليل وجود ماده اي مومي شکل در درون رگها است، سرچشمه مي گيرد. اين ماده را به نام پلاک مي شناسند.
زماني که در درون رگ ها پلاک به مقادير کافي انباشته شود، عروق مسدود شده و جريان عادي خون آهسته و يا از حرکت باز مي ايستد. اين جريان خون کند امکان دارد به اختلال “ايسکمي” خاتمه يابد. ايسکمي هنگامي واقع مي شود که در سلول هاي بدن به مقدار لازم اکسيژن وجود نداشته باشد. سرخرگهاي محيطي بسته شده در ناحيه پايين بدن، عمدتا موجب درد و احساس ناراحتي، گرفتگي و اسپاسم در پاها مي گردد. اقداماتي مانند سيگار کشيدن، ديابت، فشار خون بالا و کلسترول بالا قادرند توليد پلاک ها را توسعه دهند.
عموما بيماراني که به انسداد شرياني دچار مي شوند، احساس درد و ناراحتي را در ناحيه باسن و رانها (با توجه به ناحيه اي که انسداد به وقوع پيوسته است) احساس مي کنند. معمولا، مقدار و شدت دردي که بيمار متحمل مي شود نشانه اي است از شدت انسدادي که در شريان رخ داده است. در حالت خطرناک بيماري، انگشتان پا تغيير رنگ داشته و امکان دارد به رنگي آبي شکل متمايل شوند. در اين شرايط دماي پا پايين است و نبض در آن ضعيف مي باشد. حتي در حالت شديدتر، بافت از بين مي رود که به دنبال همين موضوع احتمال قطع عضو دور از تصور نمي باشد.
در پاره اي از اوقات گرفتگي عضلات پا، هنگامي که قدم مي زند بيش تر رخ مي دهد. اين درد غالبا با افزايش فعاليت هاي بدني فزوني مي يابد. به اين گرفتگي عضلات پا اصطلاحا لنگش متناوب گفته مي شود. همانطور که درد قفسه سينه حاصل از مشکلات قلبي که با استراحت از بين مي رود، در مورد لنگش متناوب نيز صادق است و اين گرفتگي با استراحت تقليل مي يابد. همچنين سردي هوا و استفاده بعضي از داروها احتمال درد ساق پا را افزايش مي دهند.
اين بيماري با گوش فرا دادن پزشک معالج به توضيحات شما و کنترل نبض در شريان پا متوجه انسداد احتمالي شريان شوند.
همچنين در ادامه معالج از آزمايش هاي زير ممکن است بهره جويد:
تست آرتيروگرافي که عموما در حالاتي که وضعيت خطرناک و بغرنج است و معالج نيت دارد که از راه پوست عمل جراحي انجام دهد، مورد تجويز قرار مي گيرد.اين تست امکان تحليل خطرناک يا معمول بودن انسداد شريان را فراهم مي آورد.
آزمايش سونوگرافي که توسط امواج صوتي ،تصويري از نحوه عبور جريان خون در شريان ها ارائه مي دهد.
:: برچسبها:
درمان و جراحي انسداد شرياني ,
:: بازدید از این مطلب : 710
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1